Световноизвестният италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо пристига у нас, за да представи новия си филм "Сянката на Караваджо". Той ще бъде показан в зала 1 на НДК на 19 ноември на рамките на "Киномания“, дни след световната си премиера. Преди началото на прожекцията Плачидо ще има среща с публиката.

KOTTARASHKY отива с приятели на кино

Микеле Плачидо, познат у нас най-вече с образа си на Корадо Катани в сериала "Октопод" е режисьор, съсценарист и изпълнител на една от главните роли във филма „Сянката на Караваджо". Това е 14-ият му филм като режисьор. Действието се развива през 1600 г. в Италия, където художникът се бунтува срещу догмите на църквата, налагащи как точно да бъдат изобразявани религиозните сюжети.

Представят публично проекта за бъдещата визия за кино „Космос“

За последен път Микеле Плачидо е бил в България преди двайсет години - за снимките на сериала "Сорая". 76-годишният актьор се е снимал в повече от 130 филма и сериала, като изпълнява малка роля и в българския "Живи легенди" на Ники Илиев.  

Представят в Димитровград „Наум Шопов: Личен разговор“

"Киномания" започва на 17 ноември и ще продължи до 4 декември. В рамките на събитието ще бъдат показани някои от най-добрите филми през последната година, както и редица класики в киното.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм