Кевин Спейси ще бъде обвинен в още седем сексуални престъпления срещу един мъж, съобщиха прокурорите, цитирани от "Guardian".

Кралската прокуратура (CPS) заяви, че е разрешила новите обвинения срещу 63-годишния актьор, включително три за непристойно поведение, три за сексуално насилие и едно обвинение за каране на лице да участва в сексуална активност без съгласие.

Спейси се появи в Old Bailey през юли, за да отхвърли пет обвинения, свързани с трима мъже, които сега са на 30 и 40 години.

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления на CPS, каза:

Съдебно жури оневини Кевин Спейси

CPS разреши допълнителни наказателни обвинения срещу Кевин Спейси, 63, за редица сексуални посегателства срещу един мъж между 2001 и 2004 г. CPS също разреши едно обвинение за пренуждаване на лице да участва в сексуална активност без съгласие. Правомощието за повдигане на обвинение е след преглед на доказателствата, събрани от столичната полиция в разследването."

Кралската прокуратура напомня на всички засегнати, че наказателното производство срещу господин Спейси е активно и че той има право на справедлив процес“, допълва тя.

По-рано през октомври съдебното жури по граждански процес в Ню Йорк срещу Кевин Спейси отхвърли обвиненията на актьор срещу него в сексуални посегателства, съобщиха Франс прес и ДПА.

Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално насилие

Антъни Рап твърди, че Спейси се е опитал да го съблазни на парти в Манхатън преди 36 години, и поиска 40 милиона долара за нанесени вреди. По онова време Рап е бил на 14 години, а бъдещата холивудска звезда - на 26.

Рап разказа преди няколко години в интервю, че пияният Спейси го хванал, „както младоженец държи младоженка“, отвел го към леглото и легнал върху него. Рап се отскубнал и побягнал. Запазил мълчание за случилото се в продължение на три десетилетия. Когато Рап разказа историята си пред „Бъзфийд“ през 2017 г., движението #MeToo (#Аз също) тъкмо започваше да обхваща Холивуд. Спейси каза, че не помни инцидента. Все пак актьорът каза, че ако действително нещо подобно на описаното от Рап се е случило, то той поднася най-искрените си извинения за непристойното поведение на пиян човек.

Кевин Спейси се завърна на снимачната площадка

След това още много мъже обвиниха Кевин Спейси в посегателства и той изпадна в немилост.

По-късно адвокатите на Спейси отхвърлиха обвиненията като фалшиви. Те твърдяха, че Рап никога не е присъствал на въпросното парти и дори случилото се да е истина, то не отговаря на законовото определение за сексуално нападение. 

Двукратният носител на "Оскар" отрича всички обвинения срещу себе си.

Процесът срещу Кевин Спейси започна на 6 октомври и продължи точно две седмици. 12-членното жури го оправда след по-малко от два часа обсъждания.

Съдия отстрани ищец по делото срещу Кевин Спейси заради отказ да разкрие самоличността си

На 29 октомври 2017 г. Спейси публикува извинение към Рап за своите действия, описвайки ги като „изключително неуместно поведение в нетрезво състояние“.

В извинението си актьорът също разкри, че е гей. Няколко организации и активисти за правата на хомосексуалните разкритикуваха Спейси, че намеква за връзка между двете. Писателят Дан Савидж написа в Туитър, че „нито алкохолизма, нито страхът от разкриване на ориентацията не оправдават сексуалното посегателство“, в което Спейси е обвинен. 

На 3 ноември 2017 г. Netflix публично обявяви отлагането на снимките на сериала „Къща от карти“, докато Спейси не бъде заменен.

Делото срещу Кевин Спейси може да бъде прекратено

63-годишният Спейси печели най-престижната награда в света на "Седмото изкуство" два пъти - за най-добра поддържаща роля във филма "Обичайните заподозрени" през 1995 г. и за най-добър актьор за "Американски прелести" три години по-късно. Той се снима и в "Къща от карти", но бе изключен от хитовия сериал заради обвиненията в сексуални посегателства.

Антъни Рап е познат от филмите „Приключенията на бавачката“ и телевизионния „Стар трек: Откритие“ („Star Trek: Discovery“).

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм