„Успехът е в това да успееш със себе си – той не бива и не може да е самоцел. Талантът е много важен, но без труд и самодисциплина, той не води до успех. Любовта пък е движещата ни сила, моторът в живота ни“. Това каза в ефира на Дарик Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Тя е част от радио и фотографската поредица „Жена с 20 имена“, в която ви срещаме със силни и успели жени, които работят различни и вълнуващи професии, които променят срещата и вдъхновяват.

Нели Ангелова, която миналата година тя беше отличена за Жена на година на списание „Грация“ в категория „Бизнес“, определя себе си като „човек на работата“. Но допълва, че в известен смисъл за нея тя е и удоволствие.

„Успехът е в това да успееш със себе си. Лично не вярвам в това модерно клише за баланса между личния и работния живот, няма такава граница и не мисля, че който и да е успешен човек прави разлика между тези две основни неща в деня си. Успехът не е самоцел, той е да не смислиш за него и вечер като се прибереш да ти е леко и да се удовлетворен“, коментира тя в предаването на Дарик „Реактивно“.

Талантът губи без труд и самодисципина

По думите й талантът е много важен, но без невероятен труд в продължение на много години и сериозна самодисциплина няма как да се получат нещата. Първата стъпка е това, което са ни оставили нашите родители, а след това е труда и дисциплината, казва още Нели Ангелова.

Не обичам шоколад, за нея има много сладост  извън него . „Сладост е това да виждам сина ми как расте. Понякога ми е тъжно, че не е това пухкаво бебе, което беше, но това е част от живота. Това е сладост номер едно“, разказва тя.

Сладки за Нели Ангелова са и заоблените танини във виното, сладък е моментът на удовлетворение, което повечето хора наричат успех. Защото, както казва тя „ако имаш мир със себе си, това е най-сладкото - да можеш да управляваш себе си, да надскочиш себе си и егото си“.

Когато говорим за работата в екип и работата с хора тя отново подчертава, че е важно на каква цена се постига успеха. „Защото това са хора - те имат душа, сърце, чувства, морал и своите страхове и е важно как се постига този успех. Не трябва да бъде на всяка цена и не трябва да бъде на цената на това да ги пречупим“, коментира успешният мениджър.

Не помни как е срещнала една от сладостите в живота си – виното. Казва, че е от това поколение, което е израснала с „Меча кръв“ и „Манастирско шушукане“, които са били на рафтовете в гастрономите на соца.

Хубавото вино започва от лозето – мит е, че трябва да е скъпо

Битува митът, че хубавото вино е само скъпото вино – това не е така.Разбира се не трябва да се минава и в другата крайност - с консумация на много евтини вина. Може да има много хубаво вино на съвсем достъпна цена, коментира тя в ефира на Дарик на Трифон Зарезан. И признава, че макар и непрофесиоално, виното и енологията я вълнуват.

Тя подчерта, че хубавото вино започва от лозето. И поздрави всички лозари като им пожела добра реколта с правилните нива на захари във виното.

Фен е на българските вина и ги подкрепя. "Винаги, когато пътувам имам в багажа си български вина за подарък. Най-много се забавлявам, когато това се случва във Франция, защото французите приемат всяко не френско вино доста лично", разказа още Нели Ангелова.

"Любовта е нещото, което ни движи - иначе какво остава?!? Тя е емоция към всичко - към нас дори, към ближния, към интимния партньор, към семейството, към красивото. Това е двигателната ни сила, моторът", коментира още Нели Ангелова на днешния двоен празник - на виното и на любовта.

А иначе открива красотата на една жена в стила, в морала й, в нещата, в която тя вярва. Красотата не е непременно физическо измерение, но една жена, която има стил, има всичко, казва още тя.

Слушайте и цялото интервю с Нели Ангелова в предаването на Дарик „Реактивно“.