Видеоуроци по добродетели ще предложат скоро на деца и родители от фондация „Благотворител“. Организацията от години работи по програма „Добродетели“, която възпитава и обучава деца и ученици как да бъдат практикувани общочовешките добродетели като прошка, състрадание, благодарност, любов.

В интервю за предаването на Дарик „Реактивно“ председателят на УС на фондация „Благотворител“ Пенка Лазарова разказа за новата форма, с която добродетелите ще стигат до децата. След като фондацията вече издаде две книги „Уроци за сърцето“ – за учителите в детските градини и за тези от началното училище.

Освен за видеоуроците, Пенка Лазарова разказа и за другите проекти на организацията, които променят съдбите на много млади хора.

След нея в предаването прозвуча Диян Ставрев, ученик от Езиковата гимназия в Ямбол, който преди седмица постави написана от него пиеса в село Хаджидимитрово.

Диян е режисьор и постановчик на пиесата „Седянка – приказка за едно село“. Идеята му е харесана от фондация „Благотворител“ и те я подкрепят с финансиране в рамките на конкурса „Млад благотворител“.

„С тази пиеса исках да направя мостове между бабите в Хаджидимитрово и децата от детската градина, повечето от които са от ромски произход“, разказа ученикът. Самият той участва в театрална трупа в Ямбол. Три месеца са продължили репетициите в селото. Шест баби са били актрисите, а още две са помагали в песните.  

Бабите бяха много притеснени, особено когато видяха камери, каза още Диян Ставрев. Той планира постановката да гостува в околните села, както и да заведе „актьорите“ на екскурзия в Жеравна.

Слушайте тази история за добри дела: