Ново напрежение и сблъсъци в парламента. След като на 1 юни Явор Божанков от ПП-ДБ нагорещи страстите сред депутатите, днес отново имаше ексцесия след негово изказване. Той излезе на парламентарната трибуна, за да обясни защо не е гласувал "за" това Делян Пеевски да стане част от Комисията по конституционни въпроси. Стигна се до спиране, а по-късно и до прекратяване на заседанието.

Скандал в НС: Кирил Петков нахлу в стаята на „Възраждане“ (видео)

Заседанието бе прекъснато за 20 минути, след като депутатът Явор Божанков бе обграден от представители на парламентарната група на "Възраждане" и не му бе дадена възможност да говори от парламентарната трибуна. 

Скандалът между "Възраждане" и "Продължаваме промяната" обаче продължи и в кулоарите на парламента. Кирил Петков отиде в стаята на "Възраждане", за да помоли за уважение към народните представители от неговата група, но беше изгонен от Костадин Костадинов. 

Изгониха Костадинов от пленарната зала и закриха заседанието на НС

Двамата се надвикваха, Петков напусна стаята на "Възраждане" и нарече поведението на лидера й просташко и невъзпитано. 

Тези хора са позор за човешкия род. Тези хора нямат легитимното право да представляват никой друг вече освен американския посланик, заяви Костадин Костадинов. По думите му отново сме станали свидетели на неадекватно поведение от страна на техни представители.

Пеевски става член на Комисията по конституционни въпроси

Костадин Костадинов беше наказан с отстраняване. Той и още четирима депутата от групата получиха наказание "порицание" за действията си в пленарната зала.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм