След като получи забележка за първото блокиране на изказването на Явор Божанков от ПП, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов бе отстранен от пленарното заседание, пише "24 часа". Дори и 20-минутната почивка не накара Костадинов и хората му да успокоят страстите и да преразгледат позицията си за недопускане на Божанков за изказване. Депутатът от ПП пък не се отказа да обясни вота си "против" за избирането на Делян Пеевски за член на конституционната комисия.

„Възраждане“ протестира пред парламента (снимки)

След почивката председателстващият заседанието Росен Желязков изчете имената на няколко от депутатите на "Възраждане", които получиха забележка за прекъсването, довело почивката - Костадинов, Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков и Славчо Крумов. Костадинов обаче продължи да пречи на Божанков и Желязков го изгони като се мотивира с "трайно нарушаване реда в залата". И напомни на "Възраждане", че нямат право да нарушават конституционното право на депутат да говори в парламента.

Петков: Възраждане подкрепиха кандидатурата на Пеевски в конституционната комисия

Костадинов и депутатите от партията му обаче продължиха да блокират работата на депутатите, струпвайки се край парламентарната трибуна. Това принуди Желязков да закрие пленарното заседание по-малко от седмица след като го направи и предишния път, когато "Възраждане" и ПП-ДБ почти стигнаха до бой и се плюха, отново заради Божанков.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм