Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че е оптимист за ротацията и според него тя трябва да се случи. По думите му държавата е стабилна в момента и трябва да се случи тази ротация, за да има правителство. На 6 март ще има оставка и всичко трябва да се случи бързо, категоричен беше Пеевски.

Той коментира и думите на държавния глава Румен Радев, който сравни министрите в кабинета с пешки и заяви, че решенията се взимат на друго място. Според Пеевски пешки е редил само президента. „Много пешчици, много топчета и всякакви други играчки си ги редеше две години“, обясни той.

Припомняме, че според Пеевски,  ДПС е готова и за предсрочен вот. Коментарът му дойде в отговор на заявената готовност от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се проведат нови парламентарни избори 2 в 1, в случай, че ПП-ДБ продължат да настояват за поста на външен министър.

"Този вариант не е добър за страната. За ДПС е добре. ПП- ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва каквото поискат и както поискат и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват", заяви председателят на ПГ на ДПС.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм