Пътят за популяризирането на традиционни български сортове лозя минава през винения туризъм. За да е успешно това начинание, трябва да има съдействие както от бизнеса, така и от държавата. Пример за добро сътрудничество между местните лозари и винари е районът на Сандански и Мелник. 

Дарик

"Нашата винарна е отворена за гости. Правим турове, а посетителите могат в рамките на ден или един уикенд да посетят няколко винарни и да се запознаят с уникалните Мелнишки вина", сподели в ефира на Дарик радио Милица Зикатанова, второ поколение предприемач във винения сектор.

Виненият туризъм води до популяризиране на традиционни български сортове лозя

Милица е посветила професионалния си път не просто в надграждането на семейния бизнес, но и в една още по-отговорна задача – повишаване на позициите на българското вино от местни сортове в световните класации

Как можем да развием винения туризъм у нас и как да насърчим повече хора да се занимават с отглеждане на лозя и производство на български вина?

Чуйте целия разговор с Милица Зикатанова в прикачения звуков файл.