Политическа партия "Възраждане" се регистрира за участие в изборите на 2 април с 4182 подписа, предаде БГНЕС. Пред журналисти Цончо Ганев обяви, че целта на партията е да бъдат първа политическа сила.

"Искаме да имаме мнозинство в парламента, за да може да имаме самостоятелно управление", подчерта той.

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ ще участва в извънредните парламентарни избори

Намерението на "Възраждане", по думите му, е, да спечелят доверието на българските граждани и да разберат, че има политическа партия, която изпълнява всички поети ангажименти.

"Ние отиваме за победа, оттам нататък какво ще реши българският народ е една друга тема", каза Ганев и добави, че в 48-ото НС е имало евроатлантическо мнозинство от 6 политически формации, с изключение на "Възраждане", които според него са можели спокойно да направят правителство.

Росен Желязков: ГЕРБ със сигурност е евроатлантическа партия - да не се спекулира излишно с тема, където няма такава

"Това дали ще има редовно правителство, минава през това дали евроатлантическото мнозинство ще направи някоя срамна коалиция, както беше в по-предишния парламент, където видяхте БСП заедно с "Демократична България" и ПП. Сега няма да е учудващо, ако отидат и с ГЕРБ", допълни Ганев.

Условията, които от "Възраждане" поставят за подкрепа на правителство, са невлизане в Еврозоната, спиране на изпращането на оръжие към Украйна и премахване на американските бази в България.

Ивайло Мирчев: Какви евроатлантици са ГЕРБ, БСП и ДПС, когато най-големият ти партньор казва, че в редиците си имаш корупция

Ганев съобщи, че повече от 250 хиляди са събраните подписа за свикването на референдум за еврото.

По отношение на българите, включени в новия списък "Магнитски", той съобщи, че: "Истината е, че ние за пореден път бяхме като държава унижени. Да, хората, които попадат в този списък, са хората, които и според нас от "Възраждане" трябва да бъдат съдени, но от български съд, а не от която и да било друга държава. Това е пряка намеса в нашия суверенитет и това по никакъв начин не отговаря на националния идентитет."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм