На 30 януари гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Зорница Миткова – управляващ директор на програмата за млади предприемачи „Тийноватор” и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

На първо четене: Националното следствие отново става независим орган

В първата част на предаването, госпожа Миткова разказа за събитието „Тийноватор – уикенд на идеите”, което се състоя на 28 и 29 януари в „София Тех Парк”. В него ученици от гимназии в цялата страна, обединени в екипи, представиха своите идеи за стартиране на бизнес, пред престижно жури, състоящо се от най-успешните български предприемачи. Специални гости на събитието бяха Димитър Бербатов – футболист, основател на фондация и предприемач и Нанси Шилер – президент на фондация „Америка за България”. „Тийноватор – уикенд на идеите” завърши с награждаване в 13 категории. Зорница Миткова отбеляза, че тази година програмата е още по-мащабна, а организаторите вече се подготвят за големия финал през месец май.

Експерт по Дарик: Ако се ограничи дейността на главния прокурор, ситуацията ще се промени

Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи втората част на любопитния материал на тема „Силата на изкуствения интелект”. Постоянният коментатор в предаването разказа за влиянието на ИИ върху автомобилната индустрия, образованието и домашния ни живот. Изтъкна обаче, е той трябва да се използва отговорно:

„Ако това се постигне ще имаме по-големи икономически възможности, ще спасяваме милиони животи и ще се замислим по-задълбочено за това, какво наистина ни прави хора!” – завърши Лари Бийл.

Сийка Милева: Още се издирват двама души по казуса “NEXO”

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на артисти, номинирани за „Грами” – кънтри певеца Люк Комбс и дуото Алисън Краус и Роберт Плант. Водещата представи интересен материал за историята на музикалните награди и списък с номинациите тази година. Церемонията ще се състои на 5 февруари.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм