Прокуратурата и МВР отново започнаха да говорят на един език, обяви говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева. Тя посочи, че въпреки периода на затъмнение в отношенията между двете институции, правоохранителните органи вече си взаимодействат добре. Като знак за това тя отбеляза акцията срещу нелегалната миграцията, която се провежда у нас. Прокурор Милева посочи, че се разследват канали, които са придвижвали бежанци от Турция към страни в Централна и Западна Европа. 

Целувка на ДБ с ГЕРБ и ДПС може да се окаже целувка със смъртта

Все още се издирват двама от обвиняемите по случая с криптоплатформата NEXO. Те са обявени за международно издирване, отбеляза Милева. Говорителят на обвинител номер едно добави, че предстои да бъде потърсено съдействието на чуждестранни служби и прокуратури. 

Мирчев: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в ДБ

Припомняме, че досъдебното производство за случая с NEXO е под ръководството на Софийската градска прокуратура, като се разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, предоставяне на заеми без лиценз, както и компютърни измами. За последните 5 години като оборот през платформата NEEXO са минали над 94 млрд. долара.

Иванов пред Дарик: Непоклатимата решителност на ДБ за съдебна реформа е причина за PR атаката от прокуратурата

Припомняме също, че са били отчетени дарения от служители на NEXO към "Демократична България". По темата Христо Иванов заяви пред Дарик, че атаките за финансирането са несъстоятелни, тъй като няма как да се проследява всяко едно дарение към партията. Той дори отбеляза, че това е целенасочена атака срещу партията му.

По темата депутатът от ДБ Ивайло Мирчев коментира:
„Дали е замесен? Сигурен съм, че има критична маса от хора, които очевидно не искат реформа на прокуратурата. Дали конкретно главният прокурор е замесен - най-добре знае самият той”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм