На 31.01 гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Зорница Миткова, Иван Иванов, Стоян Добрев от програмата за млади предприемачи „Тийноватор“, и Лари Бийл, финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, гостите разказаха за това как е преминал междинния етап, „Уикенд на идеите“ при шестото издание на програмата за предприемачи в училище „Тийноватор“. Те представиха две от множеството идеи за стартъпи: приложение което да помага на родители на деца с аутизъм и безалкохолна напитка от мед „Медовина“. Стана дума и за специалните, гости, жури и ментори, както и за кандидатстване в програмата за следващата учебна година.

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с г-н Лари Бийл в Сан Франциско. Той представи интересен материал на тема „Интегриране на Изкуствения Интелект – начало“.

Лари Бийл

Даде примери за използването му в ежедневието - домакинството и транспорта. Описа и какво представляват новите роботи, които ще управляват процесите. Но възниква въпроса за сигурността, и дали ще можем да се адаптираме?

Като музикален фон звучаха изпълнения на кънтри артисти номинирани за Грами при 66тите награди на музикалната индустрия които ще се връчат на 4.02 в Лос Анжелис.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм