В първата част на предаването, г-жа Хачикян разказа за професионалния си път, който преминава през банковия сектор и стига до издателство за художествена литература „Лемур“. Сподели, че в спецификите на книгоиздаването, се е учила чрез „проба-грешка“, но при управлението и маркетинга, е черпила от дългогодишния си опит като финансист и предприемач.

Соня Хачикян 

Стана дума и за използването на изкуствен интелект, при създаването на съдържание и превод и проблемите с правописа в българския език. За финал, гостът представи най-новата книга на издателството – „Мадмоазел Айфел и кулата на любовта”.


Лари Бийл

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с г-н Лари Бийл в Сан Франциско. Той представи интересен материал на тема „Търсенето на работа чрез Изкуствен Интелект в LINKEDIN”. За съжаление, поради технически проблеми с връзката, водещата направи обобщение по темата, а г-н Бийл се включи за кратко по телефона, за да съобщи следното: “Работодателите възприеха сложни платформи, при провеждането на работни интервюта, използвайки ИИ. Новите функции на LinkedIn, е възможно да имат и отрицателно въздействие, тъй като в стремежа си да направят подбора на кандидати по-точен, те увеличават времето за кандидатстване”.


 

Като музикален фон звучаха изпълнения на успешни млади кънтри артисти през последните години като Люк Комбс, Лейни Уилсън, Миранда Ламберт и Моргън Уолън.

Чуйте целия разговор в прикачения аудио файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм