В първата част на предаването, г-н Тонкин разказа за своя път, който минава през фармацията, покера и личностното развитие. Стана дума за току-що състоялото се събитие „НЕсеминарът“ и авторските му книги, които той подари на Дарик радио.

На въпроса „какво е за Вас предприемачеството“, Юли Тонкин отговори с усмивка – „проклятие“. Обърна внимание на това, че младите предприемачи трябва да бъдат по-уверени в себе си, „да не се извиняват“ непрекъснато. На финала, се засегна и темата за отдаване под наем на недвижими имоти. Гостът посъветва слушателите да се обърнат към фирма, професионален домоуправител.

Юли Тонкин

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с г-н Лари Бийл в Сан Франциско. Той представи интересен материал на тема „Какво ли ще ни донесе Новата година“, В него стана дума за следното:

„До скоро, фондовете за рисков капитал бяха във възход. Поради ниските лихвени проценти, те натрупаха доста средства. Инвестираха в екзотични стартиращи компании, като летящи таксита, космически пътувания, автономни превозни средства и други. Техните оценки бяха изключително завишени. Повече от хиляда IPOта излязоха на американския пазар. През 2024 година обаче, се очаква спад при рисковия капитал. Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти. Инвеститорите спряха да поемат рискове, а се фокусираха върху предотвратяването им. За всеобщата несигурност, допринесоха и честите избори и нестихващи военни конфликти. Пазарът на IPO пресъхна. Индексът Nasdaq, който нарасна в началото на 2023 година, поради бума на Изкуствения интелект, също се срина. Прогнозата за фондовете за рисков капитал в близко бъдеще, е мрачна и много от тях ще отчетат отрицателна възвращаемост“, заключи американския финансист.

Лари Бийл

Като музикален фон звучаха изпълнения на кънтри певеца Кени Чесни от албума “Hemmingway’s whisky”.

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм