На 14 септември гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Ирина Обущарова – изпълнителен директор и съосновател на медийна платформа и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Ирина Обущарова

В първата част на предаването, госпожа Обущарова разказа за кариерния си път, който преминава през Австрия, работейки в престижни компании в сферата на маркетинга и предприемачеството. Връщайки се в България през 2018 година, тя създава медийната платформа The Recursive, в която представя успешни предприемачи от югоизточна Европа. За нея работят 12 човека в различни държави. Платформата е на английски език, има и подкаст. На въпрос, какви са основните проблеми на младите предприемачи в България, тя отбеляза недостига на кадри и напускането им на страната към меките на високите технологии – Силициевата Долина и Израел. Гостът спомена и за трудностите в маркетинга и пробива на световния пазар.

Лари Бийл

Във втората част на предаването по Скайп от САЩ се включи американския финансист Лари Бийл. Той разказа за пътуванията си до София и Лондон през лятото, които го карат да бъде оптимист. След дълга изолация, той посети родината ни, за да представи нов модел за финансиране в социалния сектор, а след това се отправи към Лондон, за да участва в среща на филантропи и благотворителни организации от цял свят. Надеждата му е, че в бъдеще някои от тях биха могли да проявят интерес и към България.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри-квартета Little Big Town от албума „Tornado”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм