На 9 ноември гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Павел Велков – партньор в инвестиционна компания и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

„Обядвай с шефа“ среща млади хора и лидери на компании в България

Павел Велков и Лили Друмева

В първата част на предаването, господин Велков представи историята на компанията „Morningside Hill Capital Management“ и разказа за фонда за рисков капитал, създаден през 2019 години с бюджет от 38,5 милиона евро за инвестиции в 25-30 стартиращи компании. Бе засегната темата за проблемите на българските предприемачи, сред които основен се оказва този с липсата на кадри и персонал. Като професионалист в инвестициите, гостът бе запитан как да менажираме спестяванията си в условия на инфлация и той изтъкна, че инвестицията в недвижими имоти и злато е най-сигурна.

Богатата палитра на ориенталските танци

Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал на тема „Свръхзаети ли сме?”. В него става въпрос за ситуацията след пандемията, при която много хора работят на няколко места от дистанция. Това води до повече приходи и финансова свобода, но и до проблеми. Работейки на много места, човек не е изцяло лоялен към нито едно от тях и се превръща в машина, която предоставя услуги срещу заплащане. Предимствата в случая са, че се освобождава повече време за личен живот.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-квартета Little Big Town от техния албум „Nightfall”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм