На 17.01 гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Владислав Симов, директор и съосновател на „Domestina“ и Лари Бийл, финансист от Калифорния.

Владислав Симов

В първата част на предаването, г-н Симов разказа за своя път в предприемачеството и създаването на водеща българска компания/платформа за домашни помощници и услуги. Сподели и за „скъпите уроци“, научени от грешки в развитието на бизнеса. Като основен проблем, той посочи липсата на кадри и на „трудова етика“ в България. Стана дума и за друга сфера, в която гостът има опит – „проблемите с етажната собственост“, като той изтъкна, че са нужни законодателни промени.


Лари Бийл

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с г-н Лари Бийл в Сан Франциско. Той представи интересен материал на тема „Не очаквайте врявата около генеративния изкуствен интелект, да утихне скоро”. Разказа за “CES” - най-голямата годишна среща на индустрията за потребителска електроника в САЩ, която се състоя в Лас Вегас, на 9 януари. „Изкустеният интелект просто ще смаже всичко“, отбеляза той. „Ще бъде толкова разпространен и толкова доминиращ, че на някои хора, просто ще им писне“.

Като музикален фон звучаха изпълнения на Шаная Туейн от колекцията “Greatest hits”.