На 20 март гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Стоян Недин – партньор във фонд за рискова капитал Vitosha Venture Partners и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Конспиративни теории тласнали семейство в Швейцария към самоубийство

Стоян Недин

В първата част на предаването, господин Недин разказа, за това как се е насочил към рисковите инвестиции, занимавайки се със софтуерни компании. Той коментира и доклад на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), който показва, че югоизточна Европа е една от най-бързо растящите и развиващи се еко-системи. На въпрос какви качества трябва да притежава един успешен предприемач, гостът изтъкна важността на така наречените „меки умения”, уменията да се презентираш пред инвеститори и да умееш да слушаш.

Лари Бийл

Експерт по Дарик: Мотивацията за гласуване не пада от небето, политиците са длъжни да я създадат

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той сподели няколко интересни новини. В момента на посещение в Силициевата долина е делегация от Европейския Съюз, водена от еврокомисар Мария Габриел. Тя включва 70 човека, сред които инвеститори, ректори на университети, кметове на градове и други. Целта е да се постигне партньорство между американската и европейската еко-система и да се насърчи предприемачеството. Американският финансист разказа и за идването на представители на един от най-големите акселератори в България – Plug & Play. Тяхната цел е да проучат българския пазар и договорят бъдещо партньорство. Визитата се осъществява по линия на Фондация „Български център по предприемачество”.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца Кийт Ърбън от албума му „Days Go By”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм