В първата част на предаването, госпожа Мечкова, която има 15 годишен опит в областта на маркетинга, разказа какви са спецификите в маркетинга на софтуерни компании. Тя наблегна, че освен маркетинга е важно качеството на самия продукт.

Александра Мечкова

Разговорът продължи с историята на най-успешната българска софтуерна компания „Телерик”, от която по-късно се създава „Телерик Академията”, която предлага обучения в IТ-сектора за възрастни. Стана дума и за това какви умения трябва да имат курсистите, за да станат програмисти.Поради обширната материя, разговорът завърши с уговорката, че госпожа Мечкова ще гостува отново в предаването през 2023 година.

Топ 5 на най-търсените технически умения за работa през 2023 година

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал на тема „Борба с инфлацията”.

Лари Бийл

В него стана дума за процесите в Обединеното Кралство, свързани с облигациите, наречени „гилт”, намаляване на данъците от правителството, повишаване на лихвените проценти и намаляване стойността на британския паунд, както и оставката на бившия министър-председател Лиз Тръс. Тези турбуленции повлияха и на Уолстрийт. Господин Бийл завърши с думите: „За съжаление, когато един кредитен балон се спука, пътуването надолу може да бъде бързо и повличащо за всички нас.”

Вечните студенти: 8 успешни личности, които нямат висше образование

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-групата Zac Brown Band от техния албум „You Get What You Give”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм