На 27 януари гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Васил Терзиев – един от най-успешните български предприемачи в технологичния сектор, съосновател на софтуерната компания и академия „Телерик” и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

В „Нови хоризонти с Лили” гостуваха Вера Йорданова и Лари Бийл

 

Лили Друмева - О'Райли и Васил Терзиев

В първата част на предаването, господин Терзиев разказа за „трите фази на успеха” и за качествата и уменията, които са необходими за тях. Сподели и че не обича думата „провал”, а по-скоро човек трябва да извлече поука от грешките. Стана дума и за това, как меценатите могат да повлияят на обществения живот, като гостът изтъкна, че всичко зависи от културата на обществото. Трябва да имаме търпение, защото нещата се случват бавно.

В „Нови хоризонти с Лили” гостуваха Гергана Стоичкова, Калоян Дойчинов, Йоана Щинова и Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал на тема „Силата на изкуствения интелект” – част първа.

Лари Бийл

Господин Бийл даде примери как ИИ ще навлезе и промени нашия живот в близките години. Роботите и автоматизацията ще заменят работниците и служителите в офисите. Особено ценна ще е тяхната помощ в медицината, където ще се събират повече данни за фамилната история на пациента. „Тъй като става дума за човешки животи, още не се поема риск ИИ да извършва операция, въпреки, че тя би била по-прецизна!” – заключи Лари Бийл.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца и китарист Брад Пейсли от неговия албум „Mud On The Tires”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм