На 3 ноември гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Вера Йорданова маркетинг-директор в компанията „Хийли” и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Вера Йорданова и Лили Друмева

Петото издание на програмата за млади предприемачи „Тийноватор”

В първата част на предаването, госпожа Йорданова представи компанията „Хийли”, която работи в сферата на телемедицината и свързва лекари и пациенти чрез своята платформа. Гостът отбеляза сериозния възход на областта след ковид-пандемията. Фокусът на разговора бе и върху нова инвестиция от два милиона долара, която „Хийли” получи от чужди и български фондове за рисков капитал. Тя ще бъде използвана за развитие на стартъпи в начален стадий и дейността на компанията на американския пазар.

Лари Бийл

Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители

Във втората част на предаването, традиционно от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал на тема „Социалните медии губят позиции”. Специалистът спомена за проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени Фейсбук, Туитър, ТикТок и Снапчат.

Той даде и личната си прогноза с голяма доза чувство за хумор.

Нито един социален медиен гигант не съществува вечно, идва ред на ново поколение, което ще измести досегашните социални медии.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-квартета Little Big Town от техния албум „The Reason Why”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм