На 20 октомври гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Гергана Стоичкова, Калоян Дойчинов и Йоана Щинова от програмата „Тийноватор” и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

„Тийноватор”

В първата част на предаването, гостите разказаха за петото издание на програмата за млади предприемачи „Тийноватор”, която стартира преди броени дни с 650 ученици от 33 града и 80 ментори. Госпожа Гергана Стоичкова е част от екипа на фондa за рисков капитал „Илевън” и ментор в „Тийноватор”. Йоана и Калоян са ученици от елитни гимназии в София, които печелят първо място в миналогодишното издание на програмата с платформа за учебни помагала “sEDUbg”. Те изтъкнаха колко е бил полезен проекта за тях и че искат да се развиват като предприемачи. Гергана Стоичкова представи новата програма на нейния фонд, „Eleven Alpha”, за развиване на компании в ранен стадий.

Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители

Гергана Стоичкова

Във втората част на предаването, традиционно по Скайп от САЩ се включи американския финансист Лари Бийл. Той продължи по темата за визитата на еврокомисар Мария Габриел в Силициевата долина, при която тя изтъкна колко е важно да се развиват компании, които имат социални цели.

Ярката музикална енергия на група PIF

Лари Бийл

Господин Бийл представи и доклад на най-големия европейски фонд за рискова капитал „Атомико”, в който данните показват, че Европа е настигнала Силициевата долина в инвестициите. Изтъква се, колко е важно да се подпомагат компании не само с цел печалба, а с постигане на значими резултати за обществото. Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри-певеца Кийт Ърбън от неговия албум „Defying Gravity”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм