В първата част на предаването, господин Сивов разказа за шестото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, който се проведе на 15 и 16 октомври в София.

Ярката музикална енергия на група PIF

Пламен Сивов - "Нови Хоризонти с Лили"

В конкурсната програма се изявиха 10 артисти, които бяха оценени от тричленно жури в състав Пламен Сивов, Васко Громков и Предраг Йованович от Сърбия. Запитан от водещата за конкурсните песни на български език, гостът отговори, че желанието му е те да са повече, защото на роден език един поет с китара може да навлезе по-дълбоко в посланието на своето произведение. Стана дума и за групата „Точка БГ”, на която Пламен е съосновател. Прозвуча и една от по-новите им песни.

„Музикална история“, еп.3 - „Love Me Tender“

Във втората част на предаването, традиционно по Скайп от САЩ се включи американският финансист Лари Бийл. Той разказа подробно за визитата на евро-комисар Мария Габриел в Сан Франциско в началото на октомври.

Лари Бийл

Нейната мисия бе да представи новия план за иновации на ЕС пред студенти и преподаватели в университета „Станфорд”, както и предприемачи и инвеститори в Силициевата долина. Според господин Бийл, посещението на госпожа Габриел е важно за построяването на мост между България и САЩ.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на призьорите от Sofia Singer Songwriter Fest 2022 – Робърт Кламп и Луис Ван Схайк.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм