На 6 февруари гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Александър Кюркиев – основател на бутикова ферма „Чили Хилс”, която произвежда люти чушки от 2014 година и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

„Грами“ 2023: Бионсе влезе в историята с най-голям брой награди

Александър Кюркиев

В първата част на предаването, господин Кюркиев разказа как първоначално се е занимавал с дейности в областта на скейтборда, като паралелно с това е експериментирал с градско земеделие. Заедно с неговата съпруга започват да отглеждат люти чушки в село Кокаляне, а по-късно към фермата създават производствен цех и лаборатория. Сред най-търсените продукти са чили-сосовете, но в палитрата на „Чили Хилс” фигурират и пасти, маринати, както и екзотики като люта бира, люта сол и дори лют шоколад. За финал гостът сподели, че лютото е полезно особено в студеното време, но не трябва да се прекалява с него.

В „Нови хоризонти с Лили” гостуваха Зорница Миткова и Лари Бийл

Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи материал на тема „Голямата грешка на Big Tech”. Става въпрос за нехуманното уволнение на служители в технологичния сектор, чрез и-мейл, блокиране на пароли и прекратяване на достъп до работното място. Това е в противоречие с твърденията на Big Tech, че те ценят своите служители. Тези брутални уволнения са и следствие от дистанционната работа, предизвикана от пандемията. Лари Бийл сподели, че се очаква миграция на кадри от Силициевата долина към ЕС, особено след влизането в сила на новия план за иновации, представен от еврокомисар Габриел.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца Кид Рок от хитовия албум „Born Free”, излязъл през 2010 година, с участието на известни гости: Мери Джей Блайдж, Шерил Кроу и Зак Браун.

В началото на предаването, водещата Лили Друмева-О‘Райли отдаде почит на българския кънтри-певец, басист и автор на песни Цветан Влайков (Roy Sturn), който ни напусна часове преди ефира. В негова памет прозвуча песен от репертоара на кънтри-групата Lily of the West, в която Цецо участва между 1996 и 2000 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм