Вероятно ще печелите значително повече, ако отидете завършите университат и получите бакалавърска степен, или ако стигнете още по-напред. За най-богатите хора обаче, нормалните правила изглежда не важат, пише "money.com".

Полицията с извънредни проверки заради студентския празник

Дали чрез вродена амбиция и умения, или чист късмет, редица изключително богати лидери като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Ричард Брансън стигат до мястото, на което се намират, без диплома за висше образование. 

Всъщност изследователската фирма Wealth-X установи през 2016 г., че почти една трета от милиардерите в света нямат бакалавърска степен. 

МВР Пловдив със засилени проверки за студентския празник

Ето 8 безумно успешни хора, за които може би не осъзнавате, че никога не са ходили в колеж или университет, или са изоставили висшето си образование, след което са стигнали там, където са в момента.

Елън Дедженеръс

Нетно състояние: 400 милиона долара

Дедженеръс е един от най-успешните комедианти и водещи в историята на Холивуд, но тя е трябвало да си проправи път там с течение на времето. Тя се записва в университета в Ню Орлиънс, но се отказва само след един семестър. Работила е от бояджия, през продавач на прахосмукачки, та до чистач на стриди. 

През 80-те години прави стендъп в комедийни клубове и най-накрая стига до националния ефир в Tonight Show на Джони Карсън. До 90-те години тя има свой собствен ситком и разбира се, дълго време бе кралицата на дневната телевизия със своето токшоу "Елън".

Зеленски е “Личност на годината“ на сп. “Тайм“

Тед Търнър

Нетно състояние: 2,2 милиарда долара

Търнър всъщност не е напуснал колежа. Вместо това той бива изгонен от университета Браун, защото е бил с жена в стаята му в общежитието. За щастие той успява да заработи в успешната рекламна компания на баща си, която по-късно превръща в Turner Broadcasting Company, стартирайки първата 24-часова кабелна новинарска мрежа CNN.

Кубрат Пулев вече е магистър по политология

Стив Джобс

Нетно състояние (към момента на смъртта): 10,2 милиарда долара

Главният ръководител на Apple бил бунтар по толкова много начини, а това се отразило и на образованието му. Той проявява ранен интерес към компютрите и отива в Reed College в Портланд, Орегон, но го напуска след само един семестър. В крайна сметка той изучава източен спиритизъм в Индия, преди да се върне в Съединените щати и да убеди своя приятел Стив Возняк да започне бизнес с него.

Инфлуенсърите имат проблем – не могат да си наемат жилища

Дейвид Гефен

Нетно състояние: 8,2 милиарда долара

Гефен има класически самостоятелен възход в кариерата си. Най-богатият човек в Холивуд, който основа или съоснова DreamWorks и Geffen Records, стартира от пощенската централа на голямата агенция за таланти William Morris. Записва се в Санта Моника Сити Колидж, Бруклинския колеж и Тексаския университет, но отпада от всички тях. Той дори лъже, че е завършил UCLA, когато кандидатства при Уилям Морис, след което фалшифицира диплома.

Защо честитим на “имениците”, а не на “именНиците”

Джон Д. Рокфелер

Нетно състояние: $340 милиарда (в днешни пари)

В предишни епохи завършването на колеж е било по-голяма рядкост, но все пак е учудващо, че Рокфелер, който е един от най-богатите американци на всички времена, не е получил никакво висше образование. Основателят на Standard Oil Company, магнат и филантроп е завършил само средно образование и кратко обучение по счетоводство, преди да започне работа на 16-годишна възраст.

Семейство Рокфелер върна гоблена "Герника" в сградата на ООН

Дейв Томас

Нетно състояние (към момента на смъртта): 99 милиона долара

Никой не знае как да продаде бургер с усмивка като Дейв Томас. Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Wendy's не стига до колеж, след като напуска гимназията, за да работи в ресторант Hobby House във Форт Уейн, Индиана. Той отваря първия си Wendy's през 1969 г. и в крайна сметка го превръща в империя за бързо хранене.

„Чувствах се в клетка“. 6 знаменитости, които са били жертва на домашно насилие

Ръсел Симънс

Нетно състояние: 340 милиона долара

Светът на хип-хопа е населен с много самоизградили се амбициозни личности, но не само от страна на таланта. Симънс, един от кръстниците на рапа и съосновател на Def Jam Recordings, никога не е завършил образованието си в City College of New York. Той се превръща в автор на бестселъри и вдъхновение за хора, които искат да станат най-добрите в това, което правят.

Топ 5 на най-търсените технически умения за работa през 2023 година

Няма как да минем и без български пример:

Камен Алипиев - Кедъра

Дългогодишният журналист и заместник-шеф на спортната редакция в Българската национална телевизия Камен Алипиев - Кедъра беше уволнен от медията, след като новите стандарти на телевизията изискваха диплома за завършено образование, каквато той няма. 

Путин и Лена Бориславова са най-търсените личности в Google за 2022

Камен Алипиев е завършил семестриално спортната академия, но към онзи момент не е взел държавния си изпит. Това ниво на образование става задължително за длъжността след преструктурирането на дирекция „Информация“ и обособяването на дирекция „Спорт“.

Въпреки това, Алипиев е един от най-успешните и разпознаваеми спортни журналисти в българския ефир. През 2020 година стана ясно, че Кедъра най-накрая се е дипломирал в специалност "Кенезитерапия". 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм