Инфлуенсърите помагат на брандовете да промотират продуктите си. Оказа се, че има една група от хора, които не се влияят от техните постижения в социалните мрежи – наемодателите в Ню Йорк, пише Entrepreneur, цитиран от Darik Business Review.

Част от тях просто отказват да отдават имотите си под наем на инфлуенсъри. Въпреки че са популярни в TikTok, Instagram и YouTube, а някои от тях печелят шестцифрени суми годишно, те често чуват „забравете“ от наемодателите.

Кралят на YouTube изгуби короната си

Проблемът е, че инфлуенсърите не могат да осигурят доказателство за постоянен доход, което е едно от изискванията на собствениците на имоти. Тяхното желание е да отдават жилищата си на хора със стабилни доходи.

29-годишният Келси Котцур разказва пред New York Post, че печели по 250 000 годишно от своите 144 000 последователи в TikTok, промотирайки компании, като Skims и Delta Airlines.

Популярен инфлуенсър иска да набере 150 млн. долара финансиране

Въпреки добрите доходи, той казва, че след ръста на наема му с близо 50% му се е наложило да се изнесе в покрайнините на града.

Той казва, че да бъдеш одобрен за имот под наем в Ню Йорк в момента е един малък кошмар.

Изгониха инфлуенсърка от ресторант заради дълбоко деколте (видео и снимки)

„Много е сложно да бъда одобрен, въпреки приходите ми. Хората не разбират с какво точно се занимавам“, разказва той.

Мариса Мейц, която има 471 000 последователи в Tik Tok, също изпитва трудности да наеме жилище в Ню Йорк. „Много е трудно да намеря наемодател, който да ми вярва. Буквално трябва да им се моля“.

TikTok ще увеличи възрастта, необходима за включвания на живо в платформата

Тя дори показала извлечение от доходите си през последната година, но така и не успяла да наеме желаното жилище.

Наемодателите в момента най-често отдават имотите си на хора със стабилна служба, ето защо работещите на свободна практика не успяват да наемат жилище, заключва Entrepreneur.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм