"Независимо дали се харесва, или не на „опозиционното мнозинство” на ГЕРБ, БСП и малките формации в Столичния общински съвет (СОС), аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата", написа във Фейсбук столичният градоначалник Васил Терзиев.

В позицията си той критикува ГЕРБ и БСП, и ги обвинява, че са декларирали, че „Бързаме да задвижим работата”, но случилото се вчера в СОС всъщност е изглеждало като „замръзване в миналото”.

„Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип. И виждат ясно как вие блокирате работата за града“, пише в публикацията на Васил Терзиев.

Според него историята за “временен” кмет не минава. Продължавам всеки ден да показвам резултати и свършена работа, казва Терзиев.

"Столичният общински съвет (СОС) трябва да вземе решение: ще работи ли за развитието на София, или за “още от същото”, допълва кметът на София. Той казва, че „за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага “още от същото” и скрити договорки на тъмно.“

По думите му въпреки декларациите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС, се е случило поредното лицемерие. Според него в общинския съвет вече има ново мнозинство – „това на клубовете по интереси“.

"Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка, или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие", допълва Васил Терзиев.

"Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в Столичното предприятие за третиране на отпадъците, които са вече в прокуратурата. Или в “Екоравновесие”, където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в “Гробищни паркове”, където и буквално, и преносно всичко е кал. И ще продължим, за да върнем София на софиянци", сочи позицията на Васил Терзиев.

По-рано днес, отново във Фейсбук, новоизбраният временен председател на СОС Цветомир Петров каза, че не приема начина, по който „набързо се предложиха и приеха от колегите от ГЕРБ, БСП, „Синя София“, "Има такъв народ" (ИТН), колегата от ВМРО и напусналите съветници от „Възраждане“, председатели на комисии, без да се вземат предвид задълбочените разговори, които водихме по темата в изминалия ден".

"Надявам се, това да не е поредният опит за блокиране работата на кмета Терзиев, а всички заедно да положим усилия да оправдаем очакването на софиянци за един по-различен град, в който процесите се случват ясно и открито, заяви Петров. След близо три месеца на политическо противоборство, което се превърна и в реална опасност да се блокира развитието на София, искам да благодаря на колегите от политическите групи, които показаха, че все пак разумът може да надделее", пише новият председател.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм