Коментари относно протеста на зърнопроизводителите направиха и депутатите. От БСП съзряха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има отношение в подбуждането на протестите, за да клати правителството. От ДПС обещаха намеса, ако изпълнителната власт не се справи.

Протестът на зърнопроизводителите има потенциал да разклати кабинета, според лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ все повече сектори се включват в недоволството, като тя заяви, че моделът на земеделие е сбъркан, защото има дисбаланс в системата с разпределението на субсидиите.

Според Нинова става дума за бизнес интереси – за фирми, които ще купуват евтино украинско зърно и ще го препродават скъпо. По думите ѝ персонална отговорност носи Бойко Борисов, като той има отношение в подбуждането на протестите на зърнопроизводителите и клати правителството.

Отговорът на Борисов не закъсня. Той заяви, че приема думите на Нинова като шега.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ перифразира българска поговорка, като заяви „който сее ветрове, ще жъне комбайни“.

По думите му в България на първо място трябва да са българите, а след това партньорите от Европейския съюз и НАТО, защото става дума за икономика и няма държава, която сама да си я съсипва.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм