Темата с дрона край Тюленово влезе и в кулоарите на парламента.

"Това, че подкрепяме правителството не значи, че някъде ако не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме ще си мълчим". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той разкритикува и изказванията на военния министър Тодор Тагарев, но добави, че той се ползва с уважението му и няма нужда да подава оставка.

Пред журналисти председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС заяви, че не разполагат с друга информация, освен публично известната. По думите му темата не трябва да се политизира.

Не е сериозно системата за противовъздушна отбрана да се задейства за подобен дрон, който вероятно е доплувал край Тюленово. Това заяви пред журналисти Ивайло Мирчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. По думите му, ако в тази ситуация не е действано адекватно, ще има съответната проверка и изводи.

Като абсолютно некомпетентно и непрофесионално определи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов решението да се остави обезвреден дронът с мината цяла нощ, въпреки че вчера е бил забелязан. Според него Тагарев е министър на Украйна, а не на България.

"Тагарев да си ходи незабавно". За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. По думите й падането на дрона край Тюленово е заплаха за националната сигурност. Тя посочи, че това е пълна безотговорност и липсва на държава в този случай. Откритият край морето дрон потвърждавал правилността на позициите на социалистите от началото на войната, че трябва да се търсят преговори, добави тя.

Според „Има такъв народ“ военният министър Тодор Тагарев трябва да подаде оставка по ред причини, а не толкова заради намерения дрон край Тюленово, тъй като страната ни се намира близо до военните действия.

Относно протеста на зърнопроизводителите, Тошко Йорданов перифразира българска поговорка, като заяви „който сее ветрове, ще жъне комбайни.

Пред журналисти Делян Пеевски от ДПС уточни, че не са били информирани, че такива дронове се разбиват ежеседмично, заради това очакват обяснение.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм