Спецакция срещу купен вот се проведе в София. Заложна къща в столичния квартал „Христо Ботев” стана обект на проверка. В нея участваха екипи на жандармерията, НАП и БАБХ, информира NOVA.

Клиенти оставяли личните си карти, за да изтеглят бърз кредит. След това са били принуждавани да гласуват за определена партия. В противен случай са били заставени да изплатят по-рано задълженията си към заложната къща или са им били изпращани биячи.

Провериха 13 заведения и игрални зали в Кърджали

 „Към момента операцията не е приключила.Установени са нарушения. Проверени са около 20 обекта”, заяви гл. инспектор Йордан Пешев от „Икономическа полиция”.

В хода на действията, осъществени в районите на кв. „Христо Ботев", кв. „Филиповци" , кв. “Факултета", кв. „Малашевци", кв. „Орландовци", кв. „Модерно предградие" и кв. „Ботунец", са проверени общо 152 лица, 102 автомобила, 24 търговски обекта - 4 заложни къщи, 4 автоморги, 2 автосервиза, 2 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 11 магазина за хранителни стоки и 5 склада за търговия с дървен материал. Това съобщиха от МВР.

13 сигнала за аварийни ситуации в Кърджалийско

Установен е мъж, обявен за издирване и други 21 лица, представляващи интерес за полицията. Съставени са 29 констативни протокола, 8 акта от ОДБХ и НАП, 6 акта от отдел „Пътна полиция" СДВР, 20 са връчените електронни фиша, съставени са и 5 фиша за нарушение на движение по пътищата.

Образувани са две досъдебни производства. Едното е свързано с установено депо за търговия с отпадъци от черни и цветни метали без лиценз, а второто - за търговски обект, който държал на склад алкохол, без да има разрешително за разпространение, и от където били иззети 270 кутии цигари с бандерол.

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм