Ударена от клон на опасно дърво докато върви към спирка на градския транспорт. Резултатът - 15 шева на главата, четири прищипани шийни прешлена и операция за поставяне на титаниева пластина, която да ги закрепи.

Този път инцидентът е от София, отпреди два месеца, а причината отново е силен вятър. Въпреки че експертна оценка потвърждава аварийното състояние на дървото, то все още не е премахнато, а пострадалата жена възнамерява да съди общината.

Огромни парчета мазилка на блок паднаха до аптека и пешеходна пътека

От Столичната община заявиха за NOVA, че при тях сигнал за опасното дърво не е подаван. След като екип на медията прави това, на място ще бъдат изпратени експерти, които да го обследват със специална апаратура, и ако бъде преценено, че дървото е опасно, то ще бъде премахнато.

Пред NOVA потърпевшата Емилия Кунгалова разказа за претърпяната травма. „Огромният клон, който се отчупи от дървото, ме удари в гръб, докато преминавах покрай него, за да достигна до спирката. След инцидента все още съм с рана на главата, която зараства. Когато бях приета в „Пирогов” се оказа, се че нуждая от животоспасяваща операция, която беше извършена веднага. Прекарах нощта в реанимация, а сега ми се налага продължителна рехабилитация и съпътстващо лечение”.

Бурен вятър пречупи дървета и нанесе щети по покриви, няма пострадали

Тя е поискала експертна оценка на дървото от частна фирма, защото има намерение да предяви претенции към Общината. „Експертите установиха, че дървото е опасно. Завеждането на иск е продиктувано най-вече от голямата сума, която трябваше да платя за операцията. Искам да подчертая, че нямам никакви претенции към лекарите, които си свършиха прекрасно работата. Изказвам благодарност към целия екип на Клиниката по неврохирургия”, категорична е Емилия.

По думите ѝ синът ѝ, който е студент, е трябвало спешно да намери пари за интервенцията, която е била извършена със скъпи материали, на обща стойност над 5 000 лева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм