„Проблемната отсечка "Сарафово" от Северния обход на града ще е готова до Нова година. Надявам се да довършим тази част от пътя, за да облекчим движението. Такива са уверенията. Цялостният път и всички съоръжения са почти готови. Остават довършителни работи. Оттук-нататък метеорологията ще бъде фактор. Ако времето позволи, може за месец всичко да е готово. Ако не, работата ще бъде възобновена напролет. Ясно е, че за летния сезон няма да има никакви проблеми. Но никой не трябва да се отпуска и всичко трябва да бъде завършено в срок.“. 

Това каза по време на инспекция по важните инфрасструктурни проекти министърът на Регионалното развитие и благоустройство, арх. Иван Шишков. По думите му, до началото на лятото важните пътни артерии, които ще облекчат трафика за Северното Черноморие от Бургас, трябва да бъдат завършени. 

„Като кмет няма как да не съм доволен, че в този проект са включени и локалите. Локалите на Северния обход дават перспектива за развитие на Бургас. Успоредно със завършване на проекта, ние ще започнем и развитие на индустриални терени в близост.“, коментира кметът Димитър Николов, който придружи министър Шишков. Заедно с тях беше и областният управител проф. Мария Нейкова. 

Министър Шишков беше на работно посещение в Бургас, заедно със своя заместник Захари Христов и ръководството на Агенция пътна инфраструктура на работно посещение. 

Новините от Бургас