"За втори пореден път „Има такъв народ“ излизат и развалят нещо с лъжлив претекст." 

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов в предаването „Лице в лице“ на бТВ. Той припомни, че първият път е казусът със Северна Македония, който според него също е бил „фалшива причина“.

"Според мен това не е партиен егоизъм, а целенасочен саботаж на третия мандат от страна на една много палава коалиция между ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“, каза още Симов. 

Александър Симов: Решението гарантира, че правителството няма да праща оръжие в Украйна

"Това са партиите, които торпилираха всяка една възможност да има кабинет в рамките на този парламент. Аз наистина вярвах, че може да се състави правителство. Особено, когато „Има такъв народ“ се включиха към преговорния екип, дори представиха идеи, с които да бъде допълнена програмата, и които Корнелия Нинова обяви, че остават, въпреки че ИТН напуснаха, защото предложенията са добри", каза още той.

По думите на Симов БСП са направили и невъзможното да намерят отново диалога и да възстановят разговора по политики. 

Александър Симов: Предишната ситуация в СЕМ беше ненормална

Според Симов основният смисъл да бъде разрушен опитът за съставяне на правителство е да може ГЕРБ да се върнат във властта. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм