"СЕМ има нужда от реформа. Сега имаме шанс да поправим малко нещата. Поставям си въпроса дали в този си вид той е необходим – това е един паразитенорган, който не работи и в определени моменти служи като репресия върху определени медии, може да унищожи всеки с глоби", заяви Александър Симов от БСП, предава пресцентърът на партията. 

БСП: Откраднаха ни идеята за повече българска музика в медиите

"По никакъв начин не мога да приема ГЕРБ, която 12 години грубо кадрува в СЕМ, която слагаше кадри с дипломи 3.89, сега да ми държи моралната претенция за това какво ще се сложи", каза още Симов.

„За медиите – (само)критично”: Бъдещето на обществените медии в България

"При всички положения ще е по-добро, който и да сложим за член на СЕМ. Нещата малко ще се подобрят, защото предишната ситуация беше ненормална", каза още депутатът от левицата.

По думите му реформа в обществените медии не просто не се е случила, а сме станали свидетели на това как обществените медии се превръщат в придатък на партия ГЕРБ.

СЕМ ограничава излъчването на руските канали Russia Today и Sputnik

"Видяхме обществена телевизия, която слугуваше на ГЕРБ по
всякакъв начин. Сега това няма как да се случи"
, категоричен бе той.

"Ние знаем как да дискутираме помежду си, не сме съгласни винаги, но точно това е гаранцията, че демокрация сега ще има, а няма да има желязната кубинка, която видяхме преди", заяви социалистът.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм