Не сме спирали да правим всичко възможно - да говорим за политики и да търсим политически консенсус по определени теми. Идеалното правителство е възможното правителство, което поставя като ясен приоритет икономическата модернизация на страната, социалния просперитет, инвестициите в образование и иновации. 

Така отговори Деница Сачева пред bTV на въпрос какъв кабинет ще предложи най-голямата по численост парламентарна група, след като президентът Румен Радев връчи мандата в понеделник.

ГЕРБ ще предложи самостоятелно правителство на малцинството

По въпроса за връщането на хартиената бюлетина, Сачева обясни, че тук не става дума за страх от това, че някой не знае как да гласува машинно.

"По-голямото притеснение за нас е как се отчита вотът. Трябва да сме абсолютно сигурни, че вотът на хората е гарантиран и е преброен така, че да може да отразява действително това, за което хората са гласували", допълни тя.

Костадинов: Няма как да подкрепим ГЕРБ

Сачева уточни, че мнозинството има право да наложи своята воля.

"Продължаваме промяната" не разбира основните принципи на демокрацията и те много държат да наложат диктатура на малцинството, което няма как да се случи на този етап", изтъкна още Деница Сачева.

Припомняме, че по-рано президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС в понеделник, на 5 декември.

След като в понеделник кандидатът за премиер на ГЕРБ получи мандата, партията ще има една седмица, за да предложи правителство, или да върне на президента празна папка.

Радев обяви кога ще връчи първия мандат

Радев обърна внимание и на 18-часовото заседание в парламента, на което депутатите обсъждаха промените в Изборния кодекс. 

"Когато текстът на новоприетия Изборен кодекс дойде при мен, ще го разгледам най-детайлно и ще се произнеса", каза Радев в отговор на въпрос дали ще наложи вето на промените в изборния закон.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм