Невъзможно е да бъде избрано правителство с първия мандат, защото няма да съберат мнозинство. Това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента по повод обявеното намерение на президента Румен Радев е понеделник да връчи първия мандат.

„Имаме голямо разминаване по отношение на кардинално важни вътрешнополитически и външнополитически теми. 12 години гледахме управлението на ГЕРБ, това повече не може да продължава, няма как да ги подкрепим“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Стефан Янев: Готови сме на разговори с ГЕРБ за правителство с първи мандат

Костадинов обясни, че ГЕРБ и ДПС имат абсолютно пълно съвпадение и пълен синхрон. "Виждате, че на практика те са като една партия с две ръководства", уточни той.

Лидерът на "Възраждане" уточни, че тяхната позиция относно изпращането на оръжие на Украйна е, че "не трябва да заминава дори един патрон".

Радев обяви кога ще връчи първия мандат

"Президентът Румен Радев можеше да спре изпращането на оръжия за Украйна, но предпочете да не го направи в името на рахата на евроатлантическата тълпа в България. Показа, че упражнява властта когато и както иска", каза още той. 

Припомняме, че по-рано президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС в понеделник, на 5 декември.

Ако ГЕРБ-СДС не успеят да получат подкрепа за правителство, следващият мандат ще бъде даден на „Продължаваме промяната”. Ако и тогава няма успех, следва президентът Радев да избере трета партия, която да направи последен опит за излъчване на кабинет.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм