Министър-председателят Николай Денков ще отговаря на актуални въпроси на депутати в рамките на блиц контрола в парламента, предвижда програмата за днешното заседание на Народното събрание.  

Съгласно парламентарния правилник всеки първи петък от месеца от 9:00 часа се провежда блиц контрол, в който по принцип участват премиерът и вицепремиерът. 

В парламентарния контрол от 11:00 часа на предварително зададени въпроси на народни представители ще отговаря министър-председателят Николай Денков и министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката Галин Цоков, на здравеопазването Христо Хинков, на културата Кръстю Кръстев, на околната среда и водите Юлиян Попов и на земеделието Кирил Вътев. 

Поради командировка извън страната в парламентарния контрол няма да участва вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министрите Асен Василев и Зарица Динкова, а поради неотложни ангажименти – министър Андрей Цеков, съобщи вчера заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова от парламентарната трибуна. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм