Предложения за ремонт на военни паметници в три общини на Хасковския регион са подадени до ресорната комисия в областната администрация, съобщават от там. Днес те е провело заседание, водено от заместник-областния управител Мартин Узунов.


Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 г. на площад „Свобода“ в Хасково и военния паметник „Нашето летище“ в Узунджово е подала община Хасково, информира секретарят на комисията  Делчо Кунчев.


В община Ивайловград необходимостта от финансиране имат паметникът в село Черни рид, паметникът-чешма на редник Манол Кирев и паметната плоча на загиналите в Балканската война в село Попско.


В община Стамболово за обновяване са подадени паметник на загиналите в Балканската война в село Тънково и паметник-чешма в село Царева поляна.


Областната комисия прие и идейно-художествен проект за военен паметник в свиленградското село Сива река. Гласува и включването в списъка с военни паметници в област Хасково на 4 паметни плочи на територията на община Минерални бани, коитосе намират в селата Сусам, Спахиево, Сираково и Брястово.