На 1 март 2023 г., от 10.30 часа ще се проведе жребий за определяне номерата в бюлетината за гласуване в изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Жребият ще се проведе в сградата на ЦИК, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, съобщават от ЦИК, цитирани от БГНЕС.

8 милиона лева ще струва организацията на изборите в чужбина

С Решение от 20.02.2023 г. Централната избирателна комисия реши, че същия ден ще бъде изтеглен един жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

Избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат да гласуват не по постоянен, а по настоящ адрес, вече могат да подават заявления онлайн. Това става през интернет страницата на ГРАО.

Колко ще струват предстоящите избори на данъкоплатците?

Заявление може да се подава и чрез писмо до местната власт. То трябва да съдържа ЕГН, номер на документа за самоличност и подпис. Срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес изтича на 18 март.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм