Остра миризма на газ се носеше край гара "Север", което притесни жителите на няколко квартала. Миризмата стигна до бул. "Сливница", споделиха хората.

Тя се е усетила най-силно около Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд", по информация на dnes.bg.

В близката гимназия обмисляха решение дали да освободят учениците от занятие.

От 112 съобщиха за darik.bg, че има авария в района на гара "Север" и аварийни екипи работят по отстраняване на проблема. Хората от различни софийски квартали сигнализират, че усещат наситена миризма. Най-много сигнали има от кварталите "Красна поляна", "Света Троица", "Зона Б-5" и "Зона Б-18", "Топлстой", "Военна рампа" и други.

Източникът на задушливия газ са варели на пункт за вторични суровини в района на гара "Север", съобщиха от Район "Красна поляна" на Столичната община. На място са пристигнали екипи на пожарната, няма опасност от взрив. От МВР съобщават, че здравето на хората не е застрашено.

Своевременно от районната администрация бе създадена организация за обход на района, като не бяха установени никакви нарушения, допълват оттам.

Съветът ни е да изчакате, докато миризмата се разсее и да не отваряте прозорците на домовете или офисите си.
 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм