Христиана и Цветелина са рентгенови лаборанти с дългогодишен опит и са поредните гости в подкаста на darik.bg "Всичко е наред, само подкаствам". Те олицетворяват примера за хуманност, състрадание и търпение на българските медицински работници. В един непринуден разговор те споделят за състоянието на здравеопазването, ситуациите и административните проблеми, с които се сблъскват. 

Мария Мутафчиева и „Мери Бойс Бенд“ ни призовават: Не спирайте да мечтаете

Цвети и Хриси във "Всичко е наред, само подкаствам" 

Как една страна със средна заплата от 200 долара генерира повече щастие за своите жители

Качеството на здравеопазването в България може да се счита за средно в сравнение с други страни в Европа. Страната има публично финансирана здравна система, която предоставя основни медицински услуги на всички граждани, но качеството на грижите може да варира в зависимост от местоположението и наличието на ресурси.

Като цяло най-големите градове имат по-добре оборудвани медицински заведения, докато селските райони често са изправени пред недостиг на медицински специалисти и модерно медицинско оборудване. Много българи обаче избират частно здравеопазване поради опасения за качеството на грижите в държавната система.

Петър Петров от „Нотна стойност“ ви призовава: Направете си собствена група

Освен това някои медицински процедури и лечения, които са стандартни в други страни, може да не са широко достъпни в България и може да се наложи пациентите да пътуват в чужбина за специализирани грижи. Качеството има тенденция към подобряване през последните години, но все още има какво да се подобрява по отношение на достъпа до качествени медицински услуги, особено в селските райони.

Актрисата Поля Йорданова по darik.bg: Случвало се е на представление лаптопът да се ъпдейтва

Въпреки всички трудности, с които момичетата и техните колеги се сблъскват, Цветелина и Христиана са позитивно настроени, не са се поддали на хаоса и излъчват точно тази надежда за промяна към по-добро, от която всички имаме нужда.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм