Много млади хора избират да продължат образованието си извън пределите на България. Някои от тях решават да се установят в новата страна, други пробват за няколко месеца и се връщат тук завинаги. Кристиян Райков е от тези, които съчетават най доброто от двата свята. Той е завършил King’s College в Лондон - учебното заведение, което приема едва 13 процента от всички кандидатствали студенти.

С пристигането си в Англия, Кристиян се сблъсква с разнообразие от интересни случки и неочаквани предизвикателства. От адаптирането към новия начин на живот и културата, до изпитанията на академичния напредък. Всеки момент в чужбина представлява нова възможност за личностно израстване. 

Стереотипите и предразсъдъците срещу българите са част от социалния пейзаж във Великобритания. Често ни свързват с престъпления и корупция, вместо да оценяват индивидуалните постижения и усилия. Въпреки това хора като Кристиян доказват, че с усърдие и добро образование могат да се преодолеят всички бариери.
 

Неговото послание към всички бъдещи студенти е да опитат, ако искат да учат в чужбина, въпреки страховете и препятствията, които може да им се струват непреодолими.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм