Петър Петров е създател на предаването “Нотна стойност”. Благодарение на своето енциклопедично знание, той прави интересни епизоди, свързани със световната музикална история, както и със съвременните български и чуждестранни групи. Подходът му на разказване може да се измери с този на филмовия режисьор, специализиращ в рок биографични филми, Камерън Кроу.

Как една страна със средна заплата от 200 долара генерира повече щастие за своите жители

Това, което Петър създава като продукция, свързва историята на музиката, която изданията на “Rolling Stone” са съхранявали. Дълги години световната рок сцена е приемала списанието като трибуна за популярната и ъндърграунд музикална култура, достигаща по краищата на света. Там цензурата и табутата не са били на почит. По този начин творците са изразявали възгледите си напълно свободно.

Актрисата Поля Йорданова по darik.bg: Случвало се е на представление лаптопът да се ъпдейтва

Петър ни въведе детайлно в това как е започнал своите радио предавания още от студентска радиостанция, където “Нотна стойност” е придобила своята завършена форма. Срещите с български и световни музиканти са успели да създадат в него мащабен и енциклопедичен обхват, който той успешно синтезира и преподава.

Даниела от “Гласът на България” за darik.bg: Сцената е моето вкъщи

Освен продуцент на музикални предавания, Петър също е и вокален педагог. Това му позволява да има свежа перспектива към новоизлизащите български и чужди групи. Насладете се на едно пътуване във времето и музикалните стилове и започнете собствена група, както би ви посъветвал Петър!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм