Ърнест Хемингуей е бил вдъхновение на голям брой хора, които някога са искали да се занимават с писане, пътуване и документиране на пътешествията си по възможно най-автентичен начин.

Петър Хаджиколев

Голям брой само на думи. Малцина се тези, които с ентусиазъм и на един дъх предприемат далечни пътешествия до екзотични дестинации, отиват дотам и успяват да капсулират преживяването си в поредица от текстове и фотографии, които са способни да накарат читателя също да предприеме своето отлагано или мечтано пътуване.

Актрисата Поля Йорданова по darik.bg: Случвало се е на представление лаптопът да се ъпдейтва

Статията “Красива грешка” носи един доста познат и валиден във времето лайтмотив: готов ли е човек да поеме в посока, която ще го удовлетвори, или ще се остави, повлиян от странични фактори, да отлага поставената цел.

Приключението не е all inclusive круиз и отсядане в затворен комплекс. Петър се гмурка в Шри Ланка и я преживява по същия начин както и местните жители. Градска среда, плажове, джунгла, стават достъпни за читателя, благодарение на неговия обектив.

Даниела от “Гласът на България” за darik.bg: Сцената е моето вкъщи

Защо местните там са в пъти по-гостоприемни от вече остарелото нашенско схващане за приемане на хора от други страни? Как една страна със средна заплата от 200 долара генерира повече щастие за своите жители? Какви са приоритетите за образование и здравеопазване? Петър с лекота отразява всички тези аспекти, благодарение на разнообразен професионален опит като социолог, маркетолог, фотограф и журналист. Направете едно пълноценно интелектуално пътуване като прочетете “Красива грешка”. Първата от няколко статии в пътеписната поредица на Петър Хаджиколев! 

Какво може да откриете в Darik.bg?

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм