Предизборната кампания е вяла, без никакви нови послания от страна на партиите и без промяна в стила, с който свикнахме, това каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя коментира и Доклада на Държавния департамент на САЩ като заяви, че той съдържа факти, които не са нови за нас и затова не е изненадващ.

Вицепрезидентът посочи още, че България ще помага на Украйна във войната с каквото може, спазвайки решенията на Народното събрание.

Експерт по Дарик: Мотивацията за гласуване не пада от небето, политиците са длъжни да я създадат

Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, продължават персоналните конфликти, обиди и теми, които не са в дневния ред на обществото, заяви Илиана Йотова.

Тя коментира и Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо.

Радев: България не подкрепя общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна

На въпрос относно изпращането на военна помощ за Украйна, вицепрезидентът отговори, че вече втори ден се очаква позицията на тези партии, които искат да получат доверието на хората.

Илияна Йотова е във Велико Търново и участва в тържествата, посветени на празника на града – 22 март. На този ден (или 9 март ст. ст.) през 1230 г., войските на цар Иван Асен ІІ повеждават тези на Теодор Комнин в битката при Клокотница.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм