България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна, заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, който откри конференцията „Антикорупция и национална сигурност“.

Президентът подчерта, че финансите на България са стабилни и обърна внимание, че страната ни има нужда от пълноценна правосъдна реформа.

“Русия - страна на възможностите“. Москва кани български IT-та да емигрират по улеснена процедура

Държавният глава Румен Радев бе категоричен, че България дава знак на Европа за суверенно решение и за възможностите на страната ни да участва в инициативата за предоставяне на оръжия за Украйна.

По думите му е редно българските граждани да знаят отсега позицията на партиите, които очакваме след изборите да решават дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира, или за удължаване на войната.

Путин към Си: Ще обсъдим вашия план за прекратяване на войната в Украйна

Радев подчерта, че страната ни има нужда и от пълноценна правосъдна реформа, с която да се ангажират всички партии.

Президентът подчерта, че финансите на България са стабилни. Радев определи като категорични спекулации твърденията, че ще има орязване на заплати и пенсии.

Радев изрази очакване новият бюджет, който ще бъде приет от 49-ия парламент да има основен ангажимент към покупателната способност на българите и да се избегне въвличането на страната в дългова спирала.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм