Имам силното усещане, особено в последните 24 часа, че се правят опити за интриги и сплетни, които да изместят фокуса от реалните проблеми и работещите решения. България има нужда от работещи институции, и от професионалисти.

Това каза пред NOVA Надежда Йорданова от ДБ, цитирана от БГНЕС.

„Какво значи, че службите са наши?“: Радостин Василев пусна запис от Национален съвет на ПП

В случая, както са службите, трябва да са политически неутрални.

Аз като член на МС, съм получавала определени материали, или пък по време на войната в Украйна - данни и становища. За съжаление, те бяха опровергавани само дни или часове след това. Така че в обществен интерес е да се вдигне професионализма в службите, и трябва да намерим работещ начин да направим това.

Бориславова: Президентът не ни дава шанс да съставим кабинет

На въпрос "стои ли някой зад Радостин Василев" и опит ли е оповестяването на записите да отвлече вниманието от преговорите за правителство и да ги стопира, Йорданова коментира, че не се занимава със спекулации. "Мога да коментирам резултатите. Самият факт, че днес не говорим за важни за хората проблеми в съдебната реформа или бюджета на държавата, - това означава, че вчерашните действия на Василев донякъде са постигнали целта си", добави бившият министър на правосъдието.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм