Влязохме в една много дълга дискусия, за да видим дали можем да реализираме втория мандат. В тези разговори, в толкова напрегната обстановка, се опитваш да вземеш най-правилното решение, а не спиш на дивана, като Радостин Василев.

Това заяви пред бТВ Лена Бориславова от ПП-ДБ по повод на изтеклите записи.

Тя призова хората да изслушат целия запис, за да чуят как една демократична формация дискутира, не се прекратяват дебатите, когато на някого му е писнало и иска да си легне.

„Какво значи, че службите са наши?“: Радостин Василев пусна запис от Национален съвет на ПП

По повод на думите за „изпирането на Борисов“, Бориславова каза, че отстраняването на Бойко Борисов не решава проблемите на България, защото става въпрос за едни по-дълбоки проблеми. Като пример тя посочи само някои от събитията през последните дни. „Прокуратурата е обявила война на НС. В България се случват неща, които са се случвали подмолно. Всичките сили са ангажирани, за да се противопоставят на това да има редовно правителство“, подчерта Бориславова и добави: „Ако чуете целият запис, ще чуете, че ние влизаме в тази сглобка, за да влезе България в Шенген и еврозоната, да има бюджет“.

Радостин Василев: Явно Петков се притеснява от някакви записи, никой не е правил такива

По отношение на бъдещото правителство, тя каза: „Акад. Николай Денков има мандат от всички представители на коалицията, за да води разговорите. Ние ще се придържаме към официално представения състав на кабинет, с една разлика – Мария Габриел ще бъде външен министър и вицепремиер“.

Бориславова заяви, че днес от ПП-ДБ са отправили въпрос към Президентството, защо се бави връчването на втория мандат.

Борисов: Превърнахме се в държава на записите

„Президентът не позволява да се премине към сформирането на кабинет. На нас не ни се дава шанс да го сформираме. В същото време виждаме всякакви движения в държавата, за да се блокира създаването на редовно правителство“, каза тя. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм