От „Има такъв народ“ ще подкрепят проекта на решение на БСП за сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Пред журналисти Тошко Йорданов заяви, че Борисов е корав мъж, а коравите мъже не се крият зад имунитета си.

БСП внася проект за решение за сваляне на имунитета на Борисов

Припомняме, че от БСП внесоха проект за решение за сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Имунитетът на Борисов беше поискан от главния прокурор Иван Гешев на 2 юни във връзка с досъдебно производство за пране на пари, известно като „Барселонагейт“. Лидерът на ГЕРБ отказа сам да се откаже от имунитета си.

От ГЕРБ-СДС отговориха на левицата, като заявиха, че Корнелия Нинова се държи като асистентка на Иван Гешев и парламентарна актриса.

Борисов: Ако Нинова не се беше дръпнала, щеше да има кабинет с първия мандат

Документите по „Барселонагейт“ в деловодството на парламента са с обем над 600 страници, обясни Корнелия Нинова. Тя съобщи, че от БСП поемат инициативата за имунитета на Бойко Борисов. По думите на Нинова целта е да се изпълни законът.

Тя уточни, че биха погледнали отрицателно на комисия по имунитетите, за която се говори в записите от заседанието на „Продължаваме промяната“. Нинова коментира, че целта на такава комисия би била не да разкрие истината, а да спаси Борисов.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм