Илон Мъск отговори на очевидно генериран от AI образ на себе си като възрастно бебе, съобщава The Independent.

В събота потребителят на Twitter @alifarh79, пародиен акаунт, публикува снимка, показваща като бебе г-н Мъск в добре обзаведен кабинет, облечен в изискан кафяв гащеризон.

„Вие просто излъгахте“. Мъск притесни репортер на Би Би Си в напрегнато интервю (видео)

„BREAKING: Съобщава се, че Илон Мъск е работил върху някаква формула против стареене, но тя е излязла извън контрол“, гласи надписът към публикацията.

Хаос в Туитър: Робърт Дауни Джуниър и Скалата без сини значки, Мъск плаща верификацията на Стивън Кинг 

Милиардерът, собственик на Twitter, който никога не пропуска възможност да публикува в платформата си, отговаря, като пише: „Хора, мисля, че може би стигнах твърде далеч“.

Мъск превърна офисите на Twitter в спални помещения (снимки)

Преди това Мъск беше редактиран върху изображения на себе си като южноазиатски младоженец, облечен в традиционно облекло, като AI изображението получи отговор „Страхотно“ от технологичния предприемач.


снимка: Twitter

Служителите на Tesla са шпионирали шофьорите в продължение на години

Рекламодателите в Twitter обаче изглежда не смятат, че свързването с Мъск е чак толкова страхотно. Съобщава се, че рекламните приходи на компанията в САЩ са намалели повече от половината, откакто той пое управлението миналата година. Между април и май тази година Twitter прави 88 милиона долара приходи от реклами в САЩ, което е спад от 59 процента спрямо същия период на миналата година, съобщава The New York Times.

Коя е Линда Якарино - новият изпълнителен директор на Twitter с дълбоки връзки в рекламната индустрия

Съобщава се, че рекламодателите са отишли толкова далеч, че са използвали вградени инструменти в Twitter, за да предотвратят показването на тяхното съдържание до редовните публикации на Мъск, които насърчават трансфобско съдържание и други десни каузи.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм